Thema-middag over autisme, seksualiteit en genderdiversiteit

Thema-middag over autisme, seksualiteit en genderdiversiteit

Gisteren organiseerden we in samenwerking met SVA een inspirerende thema-middag over autisme, seksualiteit en genderdiversiteit in De Biechten, met een volle zaal en een mooie opkomst.

Jeroen Dewinter opende de middag met een boeiende presentatie over de relatie tussen autisme en de beleving van seksualiteit en genderidentiteit, waarin hij verrassende onderzoeksresultaten en praktische tips deelde.

Kirstin van Autismepunt volgde met inzichten uit de praktijk, waarbij ze benadrukte hoe belangrijk het is om open vragen te stellen en verschillende perspectieven te verkennen bij cliënten.

Namens Autiroze, onderdeel van COC, vertelde Cindy over de belangrijke bijeenkomsten die zij organiseren in grote steden om de LGBTQIA+ gemeenschap binnen autisme te ondersteunen.

Tijdens de pauze genoten we van zelfgebakken ‘genderkoekjes’, waarna Iris Westhoff haar persoonlijke ervaringen deelde, waaronder de oprichting van de League of Extraordinary People.

De middag werd afgesloten door studenten van het HKU-collectief ‘Iets Eten’. Linde, Renske en Bowien spraken openhartig over hun ervaringen met autisme, seksualiteit en genderdiversiteit. Linde’s indrukwekkende gedichten boden extra stof tot nadenken.

Met dank aan alle aanwezigen was het een middag vol nieuwe inzichten, open gesprekken en een warme sfeer. Een prachtig voorbeeld van hoe we samen kunnen leren en groeien rondom belangrijke maatschappelijke thema’s.

Terug naar berichten